Basiscursus edelsmeden.

Tijdens de basiscursus edelsmeden leert u stap voor stap hoe u op een vakbekwame wijze de basistechnieken van het edelsmeden moet uitvoeren. Voor de basiscursus heb ik zelf een handboek geschreven, waarin staat hoe u uit een messing plaat een ring gaat maken. Tijdens het uitvoeren van deze basisopdracht leert u o.a hoe u een schuifmaat moet gebruiken, ook leert u hoe u moet aftekenen, vijlen, zagen, en hoe u moet solderen. 

Na het afronden van de basisopdracht kunt u aan de slag met een eigen ontwerp in zilver en kijken we samen naar de materialen die u hiervoor nodig heeft en bespreken we de technieken die bij het ontwerp komen kijken. Vaak gaan cursisten aan de slag met een hanger, ring of oorbellen gemaakt van zilver. Hierbij kan ik u eventueel leren hoe u een edelsteen in uw ontwerp verwerkt en hoe u hiervoor een zetkast moet maken. 

In het onderstaande schema kunt u terug vinden wanneer de cursus plaats vind:

  • Vanaf maandag 2-9 op maandagochtend van 9.30u tot 12.00u —> 4 plekken beschikbaar (docent is Sacha Ofman)
  • Woensdagavond van 19.30u tot 22.00u —> VOL (docent is Sarah Kobak)
  • Donderdagochtend van 9.30u tot 12.00u —> VOL (docent is Sarah Kobak)
  • Donderdagavond van 19.30u tot 22.00u —> VOL (docent is Sarah Kobak)

De kosten voor de basiscursus zijn € 265.- voor 8 lessen van elk 2,5u. De cursus vindt elke week plaats, alleen niet tijdens de schoolvakanties van regio Noord-Holland.

Heeft u vragen, of wilt u zich inschrijven voor de cursus? Neemt u dan contact op met mij via sierenraad@sarahkobak.nl