​Ambachtelijke handgemaakte sieraden met granules


Sarah Kobak is voor haar handgemaakte sieraden geïnspireerd geraakt tijdens een expositie over Grieks goud. Haar oog werd op de expositie vooral getrokken naar sieraden met kleine bolletje: granules.

Deze edelsmidtechniek is zo verfijnd, zo secuur en zo prachtig! Na heel veel oefenen heeft Sarah zich deze moeilijke smeedtechniek eigen gemaakt en zijn granules inmiddels niet meer weg te denk uit haar werk. Deze gouden bolletjes geven haar sieraadontwerpen een extra touch en maken het direct herkenbaar als ‘Kobak’ stijl.

 

Maatwerk juwelen met edelstenen

Naast de granules heeft Sarah nog een liefde: edelstenen. En dan niet de welbekende diamant, blauwe saffier, rode robijn en smaragd, maar de gekleurde en ‘fancy’ geslepen edelstenen, zoals toermalijn, spinel en korund. De kleuren, de slijpvormen en de insluitsels maken haar juwelen tot exclusieve sieraden.

Er is veel te vertellen over edelstenen. De slijpvorm maakt of kraakt de schoonheidswaarde van een edelsteen. Sarah werkt graag met zelf uitgezochte edelstenen die o.a rond, trilliant (driehoekig), ovaal, of vierkant geslepen zijn. Over het algemeen doet zij het zetwerk zelf (tenzij het echt ingewikkeld wordt, dan besteed zij het uit aan een deskundige collega).

Sarah’s trots, een mooie en bijzondere collectie edelstenen, stelt zij ook beschikbaar voor u, als klant.

U kunt een perfecte edelsteen uitzoeken voor uw eigen persoonlijke sieraad in haar atelier aan de Meester Nelissenstraat 33 in Beltrum.

Bent u benieuwd naar de sieraden uit haar bestaande juwelencollectie of naar de mogelijkheden van een voor u op maat ontworpen en handgemaakt design?

U bent van harte welkom in de Sarah Kobak Studio in Beltrum. U kunt bellen, mailen of via deze website online een afspraak inplannen.