Over Sarah Kobak

In 2004 behaalde ik mijn goudsmid diploma aan het ROC Zadkine in Schoonhoven. Hierna vertrok ik naar Engeland om daar BA Jewellery Design te studeren aan The University for the Creative arts in Rochester. Nadat ik terug kwam in Nederland ben ik voor mijzelf begonnen in een klein atelier aan de Parkstraat in Zaandam. Inmiddels zit ik op een prachtige lokatie in Zaandijk en ben ik de trotse eigenaresse van een eigen winkel.

Stil zitten kan ik gewoon simpelweg niet. Ik ben altijd bezig met verschillende aspecten van dit prachtige vak. Naast het ontwerpen en maken van sieraden, geef ik alweer 14 jaar les en run ik naast de winkel ook een eigen Leercentrum voor edelsmeden. Ook probeer ik altijd up to date te blijven van nieuwe ontwikkelingen binnen de branche en volg ik zelf met enige regelmaat masterclasses in binnen en buitenland om mijn technieken ‘scherp’ te houden. Daarnaast organiseer ik ook netwerkdagen voor goudsmeden en vakgenoten.

Proces.

Het ontwerpen en maken van sieraden is ontzettend bijzonder om te doen. Het is zoveel meer dan alleen het werken met mooie materialen, het is een ambacht en echt een vak. Een van de meest bijzondere kanten vind ik het persoonlijk contact met mijn klanten. Vaak komen mensen in de winkel met sieraden die van een dierbaar persoon waren, maar welke ze zelf niet (kunnen) dragen. Deze sieraden zijn een verhaal, een emotie en staan voor liefde en heel veel herinneringen. Het samen opzoek gaan naar een ontwerp waarin deze waardevolle sieraden gebruikt gaan worden is een prachtig proces. 

Maar ook het bedenken van nieuwe ontwerpen, het uitzoeken van de juiste edelstenen, het onderzoeken van een vorm of een het leren en beheersen van een nieuwe techniek. het zijn allemaal onderdelen van een prachtig ambacht.

Sieraden staan vaak symbool voor een emotie, een moment of voor een bepaalde herinnering in uw leven. Het aankopen van een uniek sieraad of het op maat laten maken van een persoonlijk sieraad is een hele beleving op zich. Ik help u hier graag bij en hoop dat deze bijzondere beleving een mooie blijvende herinnering voor u wordt.

De koffie en thee staan voor u klaar en voor mooie momenten ligt de wijn koud.

U bent van harte welkom aan de Lagedijk 146-C in Zaandijk.