Over Sarah Kobak

In 2004 behaalde ik mijn goudsmid diploma aan het ROC Zadkine in Schoonhoven. Hierna vertrok ik naar Engeland om daar BA Jewellery Design te studeren aan The University for the Creative arts in Rochester. Nadat ik terug kwam in Nederland ben ik voor mijzelf begonnen in een klein atelier aan de Parkstraat in Zaandam. Inmiddels zit ik niet op 1 maar op 2 prachtige locaties in Zaandijk. 

In 2017 ben ik begonnen met een eigen leercentrum genaamd Sier & Raad. Het atelier is door de jaren heen een aantal keer flink verbouwd, zodat ik goed les kon geven aan alle leerlingen en cursisten. Maar ook zodat ik zelf ook nog fijn kon werken en mijn klanten kon ontvangen. Toen kreeg ik eind 2017 het aanbod om het winkelpand aan de Lagedijk 146-C erbij te gaan huren. Dit pand is onderdeel van het Kreatief Pakhuis en ligt op steenworp afstand van het Leercentrum.

Ik ben trots om te kunnen zeggen dat het toenmalige atelier in het Kreatief Pakhuis inmiddels volledig is ingericht voor Sier & Raad, het leercentrum voor edelsmeden. En dat ik vanaf 3-3-2019 met mijn eigen werkbank en collectie te vinden ben aan de Lagedijk 146-C in Zaandijk.

Een leercentrum omdat ik heel graag andere mensen wil laten zien, laten ervaren en wil leren wat een prachtig ambacht edelsmeden precies is. En omdat ik ervan overtuigd ben dat kennis delen een ontzettend belangrijk onderdeel is van het edelsmeden! Dit is ook de reden waarom ik masterclasses verzorg voor collega goudsmeden.

En sinds 3-3-2019 een eigen winkel om mijn collectie sieraden aan u te kunnen laten zien. Een plek waar ik u in alle rust kan ontvangen, waar er ontwerpen gemaakt en besproken kunnen worden, waar u kunt komen kijken, passen, vragen, ervaren en kopen. En waar u als klant in ongedwongen sfeer kunt genieten van de unieke en handgemaakte sieraden.

Sieraden staan vaak symbool voor een emotie, een moment of voor een bepaalde herinnering in uw leven. Het aankopen van een uniek sieraad of het op maat laten maken van een persoonlijk sieraad is een hele beleving op zich. Ik help u hier graag bij en hoop dat deze bijzondere beleving een mooie herinnering voor u wordt.

De koffie staat klaar en voor mooie momenten ligt de wijn koud. U bent van harte welkom aan de Lagedijk 146-C in Zaandijk.