over Sarah Kobak

In 2004 behaalde ik mijn diploma voor goudsmid aan het ROC Zadkine in Schoonhoven. Hierna vertrok ik voor 1 jaar naar Engeland om daar BA Jewellery Design te studeren aan The University for the Creative arts in Rochester.
Nadat ik terug kwam in Nederland ben ik begonnen met een klein atelier in Zaandam en inmiddels zit ik op een prachtige locatie in Zaandijk met het allermooiste uitzicht van de Zaanstreek.

In mijn atelier ontwerp en maak ik mijn collectie sieraden. Ook heb ik begin 2018 mijn eigen leercentrum opgezet onder de naam ” SIER & RAAD, leercentrum voor goudsmeden”. Hier geef ik les aan beginners en gevorderden en verzorg ik diverse workshops, een cursus en een 2-jarige opleiding.

Edelsmeden in mijn passie. Niet alleen vanwege de enorme diversiteit aan ambachtelijke technieken die er binnen dit vak zijn. Maar ook vanwege de bijzondere opdrachten die ik regelmatig krijg, de uitdagingen waar ik soms voor sta, en het ondernemerschap wat erbij komt kijken. Dit alles samen, maken dit het mooiste beroep van de wereld.